luni, 26 martie 2012

Pregătiţi haine mai groase! Vremea se răceşte în toată ţara,

Mâine, soarele împarte cerul cu norii doar prin sud-vestul ţării, iar în celalalte regiuni va fi mai scump la vedere unde stratul noros va fi destul de consistent. În nordul, centrul şi în estul ţării va ploua din loc în loc, dar câţiva stropi de ploaie pot să apară izolat şi în restul regiunilor. Regimul termic este apropiat de cel normal, cu valori diurne cuprinse între 8 şi 16 grade.

Vremea se răceşte puţin. Vezi PROGNOZA METEO pe următoarele 3 zile
În Bucureşti, va fi soare în prima parte a zilei, iar apoi norii vor acoperi treptat cerul, dar sunt puţine şanse să plouă. Vântul rămâne destul de activ, iar la amiază maxima zilei este mai modestă, în jur de 13..14 grade.

Regiuni
În regiunile intracarpatice, norii se mai înmulţesc faţă de ieri, mai ales prin nordul Transilvaniei  şi al Crişanei, dar şi în Maramureş, unde pe ici pe colo va ploua trecător şi slab, iar în Banat va fi şi soare. Regimul termic nu se modifică prea mult faţă de cel de ieri: 8 grade la Miercurea Ciuc, 10 la Braşov, 11..12 grade la Sibiu şi Cluj Napoca, 13 grade la Satu Mare, 14..15 grade la Arad şi la Timişoara.
În sudul ţării, vreme capricioasă. În Oltenia cerul rămâne variabil, în timp ce în Muntenia norii vor fi mai denşi, mai ales în estul regiunii. Vântul va sufla alert, iar temperaturile maxime sunt apropiate de mediile climatologice: 13..14 grade la Brăila, Buzău şi Piteşti şi 15..16 grade la Alexandria, Craiova şi Drobeta Turnu Severin.
În Dobrogea, cerul este noros aproape toată ziua, vântul destul de activ şi maximele mai modeste, cu cel mult 11..12 grade în termometre la Constanţa şi la Tulcea.
În Moldova nici urmă de soare, nori groşi şi trecător ploi, chiar dacă slabe, mai ales în nordul regiunii. Regimul termic este destul de uniform, cu maxime de 12..13 grade, cel mult 14 grade la Focşani.

Vremea, miercuri şi joi

 Mâine, vremea rămâne închisă şi uşor instabilă în regiunile extracarpatice, unde trecător şi pe arii restrânse va ploua slab, dar vor fi destui nori şi prin centrul ţării. În vest şi în sud-vest, va fi soare dar şi nori. Vântul rămâne mai activ tot prin jumătatea de est a ţării, iar la amiază valorile maxime vor fi cuprinse între 9 grade la Miercurea Ciuc şi 17 grade în sud şi sud-vest, la Alexandria, Craiova şi la Drobeta Turnu Severin.
În Bucureşti mâine, cer mai mult noros, vânt slab şi în jur de 15 grade la amiază, valoare normală pentru aceasta dată.
Joi, presiunea atmosferică scade semnificativ începând din nordul ţării, de unde coboară treptat un sistem noros destul de compact care ajunge spre seară în toată ţara şi aduce ploi şi vânt mai intens. Pentru că ziua va fi şi destul soare, temperaturile cresc cu încă 2..3 grade astfel încât maximele vor fi cuprinse între 12 grade la Miercurea Ciuc şi 21 de grade la Drobeta Turnu Severin.
În capitală, joi, vreme foarte placută, cu soare, câţiva nori şi nu mai puţin de 19 grade in termometre.

Vremea la munte

La munte, norii vor acoperi cerul aproape toată ziua, iar după amiază şi noaptea nu vor lipsi precipitaţiile, mai ales sub formă de lapoviţă. Vântul va sufla tare pe crestele mai înalte, iar regimul termic va fi obişnuit pentru această perioadă.

Vremea în Europa

Vremea rămâne caldă şi frumoasă în cea mai mare parte a continentului european. Excepţie face nord-estul unde precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare, dar şi vântul intens, încă aduc aminte de iarnă: zero grade cel mult la amiază la Moscova, nu mai ninge, în timp ce la Kiev, deşi sunt aşteptate 6 grade, precipitaţiile sunt încă mixte. Însă în vest, de la Madrid spre Paris şi până la Londra este soare şi maximele sunt apropiate de valoarea de 20 de grade. În centrul continentului, aceeaşi vreme placută, chiar dacă din loc în loc pot să apară averse trecătoare de ploaie: 19 grade la Viena, 17..18 grade la Berlin şi Praga şi 14 grade la Varşovia. În bazinul Mediteranei, puţini nori, predominant soare, dar puţin mai rece faţă de ieri: 16 grade maxima la Roma şi la Atena şi14 la Istanbul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu