vineri, 30 martie 2012

Anonymous atacă din nou. Internetul ar putea fi OPRIT sâmbătă.

Gruparea Anonymous a ameninţat cu oprirea internetului în cursul zilei de sâmbătă, 31 martie, ca cea mai mare formă de protest de până acum. Membrii Anonymous au emis o declaraţie pe Pastebin, în care au explicat cum vor bloca internetul. Astfel, aceştia susţin că vor dezactiva Domain Name System(DNS), transformând un link în IP-ul format din mai multe cifre (de exemplu,192.168.0.1). Accesul la IP va fi blocat, iar când cineva va tasta o adresa web, se va produce o eroare, astfel internetul nemaiputând fi folosit.
Potrivit declaraţiei Anonymous, aceştia vor să atace 13 servere globale care conţin alte liste cu servere, fiind o structură de tip arbore. Schimbând reţeaua de la rădăcini, de unde este practic copiat tot internetul, întreaga structură va fi modificată, majoritatea paginilor web devenind inexistente.
Un astfel de atac ar fi unul de tip DDOS (Distributed Denial Of Service), adică ce porneşte de la nivelul de top al DNS-ului şi care presupune suprasolicitarea unui server pentru a nu mai răspunde la altele reale. Acest lucru poate fi realizat prin controlarea ilegală a calculatoarelor pentru a trimite solicitările.
"E ca şi cum 15 oameni graşi ar încerca să intre printr-o uşă rotativă în acelaşi timp - nimic nu se mişcă", a declarat Graham Cluley, un expert în securitate IT.
Potrivit declaraţiei grupării Anonymous, aceştia protestează împotriva SOPA şi Wall Street. "Pentru a protesta împotriva SOPA, Wall Street, a liderilor iresponsabili şi bancherilor care secătuiesc lumea pentru propriile nevoi egoiste, din pură distracţie sadică, pe 31 martie, Anonymous va opri internetul. Poate dura o oră, poate chiar mai mult, câteva zile. În orice caz, o să fie ceva global. Va fi renumit", se arată în mesajul lor, mişcarea făcând parte din acţiunea cunoscută sub numele de Operation Global Blackout 2012.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu